Internet přes Rychlý drát

Milí sousedé,

ve středu, 14.04.2010 proběhla instalace služby bezdrátového Internetu pro náš bytový dům. Jedná se o službu, kterou za výhodných podmínek nabízí a realizuje společnost Rychlý drát s.r.o. se sídlem Praha 6, Suchdol, Internacionální 1225, PSČ 165 00.

Pro využití této služby není nutné žádným způsobem zasahovat do stávajících bytových rozvodů, stačí se obrátit na společnost Rychlý drát, vybrat si některý z nabízených tarifů a dovmluvit se na termínu realizace. Dostupné tarify a podmínky pro využití služeb této společnosti najdete v přilozeném PDF souboru.

Tarify a ceny:
Rychlý drát Internet cenik

Technická stránka věci:
Technicky je služba řešena vybudováním bezdrátového spoje na frekvenci 5,4 GHz instalací antény na střechu našeho domu, která zabezpečí příjem singálu. Tento signál je následně distribuován do stávajících televizních rozvodů STA, které jsou zakončeny v anténních zásůvkách jednotlivých bytů. Po objednání služby technik Rychlého drátu zapojí kabelový modem přímo z této anténní zásuvky, ke kterému lze následně připojit počítač, notebook nebo třeba Wifi router pro bezdrátové šíření signálu po bytě. Více informací přímo v letáku společnosti Rychlý drát.

Velmi důležitou roli při výběru tohoto řešení sehrála nejen slušná nabídka tarifů pro koncové uživatele, ale také získání souhlasného stanoviska firmy Colsys (sub-dodavatel rozvodů pro společnost BAK – generální dodavatel stavby) o možnosti realizace tohoto řešení bez dopadu na stávající záruky domu.

Záruky, vyjádření dodavatele:
Colsys – vyjádření dodavatele

Více informací nejdete v letáku ve vašich schránkách a také na nástěnce v 1. patře u schránek.

Za vedení SVJ domu 952
Jan Jelínek, Oldřich Štefek, Miroslav Spousta